Velkommen til "Soldrys" - foredragsholder og forfatter Agnete Odgaard-Jensen
  Startside
Om Agnete Odgaard-Jensen
Mine foredrag
Referencer og anbefalinger
Hædersbevisninger
Bogen "Sund mad uden stress"
Bogen "Medvind i modgang"
Øvrige udgivelser
Sprang
Hent min brochure (PDF)
Mødestederne
Kontakt og booking

Billede af solur

Soluret tæller kun de lyse timer...
    Agnete Odgaard-Jensen "Medvind i modgang"

Agnete Odgaard-Jensen udgiver kogebog

I bogen ”Medvind i modgang” deler Agnete ud af sine erfaringer i at omfavne og komme gennem kriserne.

Et gennemgående tema i bogen er, at vi ikke kan hindre sorgens fugle i at flyve hen over hovedet på os, men at vi selv kan vælge enten at vinke dem bort eller gribe ud efter dem. Dette tema har billedkunstneren Kristine Frøkjær fra Hurup malet på bogens for- og bagside.

Her fortæller Agnete Odgaard-Jensen om tankerne bag udgivelsen af ”Medvind i modgang”:

Min store drøm er gået i opfyldelse
Da jeg havde afsluttet min studentereksamen, lovede jeg mig selv, at jeg aldrig mere ville gå op til en eksamen eller skrive en dansk stil. Jeg har måttet sande, at man har et standpunkt, til man tager et nyt, for jeg kom heldigvis på andre tanker, da jeg mistede mit syn. I 1979 blev der her i området (Hurup Thy) en stilling ledig som informatør for Dansk Blindesamfund, og den var jeg heldig at få. Siden da har jeg holdt tusindvis af foredrag og skrevet bøger. ”Medvind i modgang” er min tredje bog. Det blev ganske vist ikke til flere eksamener eller danske stile, men til noget, der var mindst lige så krævende.

Kunsten at bevare livsmodet trods modgang
Da jeg havde haft mit spændende job som informatør i 10 år, sagde en af mine venner: ”Hvorfor tager du ikke andre emner ind, du er så dygtig til at holde foredrag?” Det gik jeg og tyggede på i nogen tid. Heldet var med mig, for jeg blev kontaktet af en klub, der havde hørt mit foredrag ”Blind – hvad så?” Klubben havde arrangeret en foredragsrække med emnet ”Tomhed eller livsfylde,” og de ville gerne have besøg af mig igen. Jeg fik at vide, at jeg bare kunne bruge samme emne som tidligere, men jeg greb chancen og lavede et nyt foredrag. Det hedder i dag ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang.” Når jeg har været ude at holde dette foredrag, har jeg fået talrige opfordringer til at skrive en bog om emnet, så derfor har jeg nu gjort alvor af det.

Bogens indhold og opbygning
Jeg har skrevet bogen, så den kan læses i sin fulde længde, men den kan også bruges som opslagsbog, fordi hver overskrift dækker over afsnittets indhold. Der er i hvert kapitel gode ideer, som beskriver, hvordan vi kan overvinde modgang, når vi bliver udsat for det, så den vil være en kærkommen værtinde- eller julegave. Jeg har beskrevet negative tanker, følelser og de ting, der svækker vort immunforsvar, men de positive tanker og følelser har jeg heller ikke forbigået. Det, som jeg har beskrevet, har jeg i de fleste tilfælde selv oplevet, men noget af bogens indhold beskriver også hændelser, som jeg har erfaret gennem andre mennesker, som står mig nær.
For mig har der altid været et lys for enden af tunnelen, og det lys har jeg altid været god til at ’få øje på’.

Samarbejde med forlaget Moxfa
Da jeg fandt ud af, jeg ville skrive en bog om emnet, henvende jeg mig til forlaget Moxfa. Jeg har tidligere arbejdet sammen med Christian Morsing i forbindelse med min kogebog ”Mad uden stress,” og denne gang sagde han heldigvis også ja til at udgive min bog. Bogen ”Medvind i modgang” udkommer den 24. oktober 2013 og kan købes hos boghandlerne.


Fakta:

• Bogens indhold tager afsæt i Agnete Odgaard-Jensens populære foredrag ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang.”
• Agnete Odgaard-Jensen har holdt dette foredrag de sidste 25 år.
• Agnete Odgaard-Jensen har været ansat som informatør for Dansk Blindesamfund i 30 år og har nu sit eget foredragsfirma ”Soldrys”.
• Bogen udkommer den 24. oktober 2013 og kan købes hos boghandlerne.
• Bogen er udgivet på forlaget Moxfa, og bogens for- og bagside er malet af billedkunstneren Kristine Frøkjær fra Hurup.
• ISBN: 978-87-992164-5-1

Anprisning:

”Medvind i modgang” handler om at bruge medvinden i modgangen.
Forfatteren, Agnete Odgaard-Jensen, har overvundet megen modgang og mener selv at have haft god medvind. Indtil nu har hun i utallige foredrag talt om, hvordan man udnytter medvinden og ignorerer modgangen. Efter mange opfordringer skriver hun også herom. Så nu kan du læse om det og bruge det i din hverdag, for ingen kan vel sige sig helt fri for modgang.

Når man læser titlerne på de 25 kapitler, tænker man - er der da så meget?! Det er der. Heldigvis rammes vi ikke alle af det hele, men så kender vi måske én, der er ramt. Det må ikke ignoreres. Vi kan altid hjælpe, selv i den allersværeste modgang. Og hertil kan bogen være nyttig læsning. Det kan i øvrigt være en god idé, at to eller flere læser bogen og udveksler meninger.

Derfor er ”Medvind i modgang” også velegnet til en studiekreds.

Soldrys . Kammersgårdsvej 7 . 7760 Hurup . Tlf. 97956409 . E-mail: odgaard@soldrys.dk


Webdesign af Anders Mikkelsen, www.fokusdesign.dk